Φωτογραφίες ξένων σειρών/ηθοποιών και πνευματικά δικαιώματα

Καλησπέρα σας.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό σκέφτομαι να ανοίξω κι εγώ με την σειρά μου ένα blog με αρχικό σκοπό την δωρεάν του χρήση (και αν πάει καλά βλέπουμε) στο οποίο θα ήθελα να κάνω αφιερώματα σε ξένες σειρές/ηθοποιούς για τις οποίες σπάνια βρίσκω κάτι στα ελληνικά.

Ως λογικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω φωτογραφίες αυτών και έχω φάει όλο το ίντερνετ σχετικά με το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων,αφού θα ήθελα να είμαι σε όλα νόμιμη και να μην μπλέξω ,αφού κατά την διάρκεια του ψαξίματος μου βρήκα αρκετούς που μπλέξανε άθελα τους.

Έψαξα διάφορα μέσω public domain της google, αλλά ακόμα και η ίδια αναφέρει να ελεγξουμε ότιδήποτε πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Έπειτα βρήκα αυτή την ιστοσελίδα http://www.fanpop.com/ μέσω αναζήτησης public domain, όπου δεν έχω καταλάβει αν μπορώ ή όχι να χρησιμοποιήσω αυτές τις φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί.

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα του να μην μπλέξω είναι το μόνο που με τρώει και γενικά γνωρίζει κάποιος το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών σε ότι αφορά το να γίνουν αφιερώματα σε αυτές;
Διάβασε κάπου ότι υπάρχει και ο όρος “ορθή χρήση” ο οποίος αφορά τα αφιερώματα που θα ήθελα να κάνω,αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα αν αυτός ο όρος με καλύπτει.